Napisany: 2015-03-04
Przynieś własne jajka i kuchenny sprzęt na warsztaty kulinarne
Miłośnicy dobrej kuchni spotykają się 18 marca 2015 r., w środę, tradycyjnie o 17. we kawiarni OKSiT we Wleniu.
Tematem przewodnim warsztatów kulinarnych będzie JAJKO. Jak można je twórczo wykorzystać w kuchni, by było wyjątkowo smacznie i intrygująco?
Jeśli urodzą się już Wam pomysły, to pamiętajcie - przychodzicie z własnym warsztatem kulinarnym. Z produktami, czy półproduktami i przyrządami kuchennymi. Organizatorzy zapraszają zwłaszcza rodziny, bo frajdę z kulinarnych spotkań mają i mali, i starsi. To szczególny rodzaj zaangażowania, satysfakcji wspólnotowej i osobistej - relacji, która się buduje poprzez wspólne gotowanie, nakrywanie do stołu, i wspólne biesiadowanie.
Jeśli szukacie inspiracji polecamy ostatnie wydanie Magazynu Dolnośląskich Blogerów KOCIOŁ http://issuu.com/dmk-kociol/docs/kociol_nr_4, którego bohaterem, obok topinambura, jest właśnie jajko.
© Góry Izerskie 2006-2023
http://www.goryizerskie.pl